The Heritage House

IMG20191115113417
IMG20191115113240
IMG_8178

Client brief: Our clients wanted to extend this heritage house to incorporate an outdoor area. The brief? A space that feels like it is essentially part of the house but also a little different as to not be boring.

Client location: Central Albury

What we did: designed and constructed an insulated gable alfresco using reclaimed timber and enclosed with a frameless glass panel sliding system.

Result: A beautiful extension of the original house and its warm feel. By using natural reclaimed timber for the structure, we not only created an individual space but also a talking point for all visitors. After using their alfresco for a while the client then decided to add to it by enclosing the two sides that were open with a sliding glass wall system. The final result is a space that will be used all year round.

BEFORE

AFTER

Get in Touch