Project of the Month – May 2018

Project of the Month May 2018

Creating a beautiful space

Before

For the Project of the Month May 2018, we feature a project where our client was doing a full renovation. He wanted to bring the outside of his house up to date. Now that’s a large project! 

Of great importance in this project was the preservation of a gorgeous ornamental grape vine.

Additionally, our client wanted to maximise the natural light entering the house and keep the area bright.

After

To maximise the light, we used a combination of aluminium open arbour and louvre banks. With each section able to operate individually, our client has full control of coverage and the patio area has maximum flexibility of space.

Paul, our client, loves the result and is looking forward to training the vine on the new structure. Here’s what he said,

Thank you very much for the wonderful surprise when I arrived home the other day…a most unexpected gift at a most unexpected time (and they are the most impressive gifts!!). I also hope you had a chance to take a look – I am very pleased with the result, and the lighting and rain sensor work seamlessly – the arbor is brilliant as well. Everyone involved has been most professional, helpful and efficient…please pass this on to the team with my enthusiastic thanks.

All the best with future projects!!… (such as the planned vergolas for Buckingham Palace and the White House etc!!)

We can’t wait to see how the alfresco looks when the vine is fully trained. 

If you are inspired to make the most of your outdoor area feel free to contact us

Project of the Month – April 2018

Project of the Month – April 2018

Clear communication ensures a seamless build

Before

In our latest Project of the Month, our client wanted to extend their living area and invest in the outdoors of their fairly new home. The views were already there and they wanted a structure that maximised their surrounds.

With this project, we worked with a pool installer, so clear communication between all involved (and most importantly for our client) was key in delivering a seamless construction process. 

After

The end result is a truly amazing space and our clients could not be happier. Not only have they connected more with the outdoors, they have found themselves connecting better as a family. They spend time all together enjoying each other’s company. And there is now enough space that they feel like they can relax.

If you are inspired to make the most of your outdoor area feel free to contact us

Project of the Month – March 2018

Project of the Month – March 2018

Small Space Flexibility

Before

Having just purchased a beautiful period home in central Albury our client wanted to put their own spin on it.

They were doing some renovations inside before moving in and, at the same time, wanted to create a space that could be used as both an alfresco area and for more car accommodation.

Making the addition look as seamless as possible with the existing property was very important.

After

We kept the design simple in order not to detract from the features of the heritage home and made the addition look seamless by matching the bricks and feature colours.

We created a very practical space that can be used for car-parking as well as a flexible patio area. The end result also keeps the design integrity of their home and doesn’t detract from the beauty of the residence.

If you are inspired to make the most of your outdoor area feel free to contact us

Project of the month – February 2018

Project of the month – February 2018

Easy and fast

Before

Our client had an area next to an existing pool that was separated from the main outdoor entertaining area. It was an awkward shape and very exposed to elements.

They wanted a cover that didn’t make the space feel too closed in and that was comfortable to use in the depths of Summer with the westerly sun beaming on it. They also wanted the structure to integrate as best as possible with their home. 

After

We created a design that works with the shape of the area and kept it light and airy to make it seem larger than it is.

Insulated roof panels provide relief from the Summer sun and the overhang on the front of the bean allows for maximum coverage. 

Colour matching to the pool fencing and including external LED lighting for night-time enjoyment ensure integration with the existing home. 

 This client is thrilled with the design, the ease of our process and rapid construction time.

We love this project as it is proof that you really don’t need to have a huge area to create something special.

If you are inspired to update your alfresco feel free to contact us